vrijdag 13 maart 2020



Beste ouders
De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.
Wat betekent dit voor onze school?
Alle lessen worden geschorst.
Om alles zo goed mogelijk te kunnen regelen, vragen wij om de kinderen zoveel mogelijk thuis te laten. We blijven de opvang verzekeren voor de kinderen van wie ouders niet in de mogelijkheid zijn dit zelf te organiseren of voor kinderen die anders opgevangen worden door hun grootouders.
De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders.
Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie... .
Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 3 april 2020. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd. 
We vragen om alle kleuters en leerlingen die toch naar school zouden komen, af te zetten aan de schoolpoort en dus niet op het schooldomein te komen.
We bekijken met het team hoe we de essentiële nieuwe leerstofinhouden achteraf kunnen bijwerken. Herhalingsoefeningen mogen uiteraard steeds gemaakt worden.
Vanaf maandag bieden we geen warme maaltijden meer aan, kinderen die toch naar school komen brengen hun boterhammen mee.
De gewone school- en opvanguren zijn van toepassing, behalve woensdagnamiddag (tot 16u).
Om de opvang efficiënt te kunnen organiseren weten we, indien mogelijk, graag wie volgende week wanneer zal aanwezig zijn.
Gelieve dit aan de klasleerkracht (via hun mailadres van de school, in reply op deze mail) te laten weten:

Naam kind:Ma 16/03Di 17/03Woe 18/03Do 19/03Vrij 20/03
Op school aanwezigVan …….. uur
Tot ……… uur
Van …….. uur
Tot …….. uur
Van …….. uur
Tot …….. uur
max 16 uur
Van …….. uur
Tot …….. uur
Van …….. uur
Tot …….. uur

De geplande oudercontacten worden uitgesteld, voor het 6de leerjaar nemen we volgende week telefonisch contact i.v.m. oriëntering en studiekeuze voor volgend schooljaar.

We houden u verder op de hoogte via mail,
en via onze facebookpagina (https://www.facebook.com/devuurtorendrongen/)

Wat kan je als ouder doen?
Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.
   
Meer informatie?

Vriendelijke groeten
mevrouw Els en het team van De Vuurtoren